רופאי בית החולים מאיר הצליחו להציל את חייה של ילדה כבת 11, שהגיעה אתמול, בסביבות השעה 20:00, במצב בינוני, לבית החולים לאחר שהוכשה על ידי נחש צפע במהלך טיול באזור נחל הירקון בהוד השרון. הרופאים נתנו לילדה נסיוב והצליחו לייצב את מצבה.
ד"ר ניר פרידמן, רופא בכיר במיון ילדים, שטיפל בילדה, סיפר: "הילדה הוכשה בכף רגלה בעת טיול במבואות הירקון, עם הגעתה למיון ילדים היא הוכנסה לחדר הלם וטופלה על ידי הרופאה התורנית ד"ר מירית גרבר והצוות הסיעודי בראשות גאדה מסארוה. מספר דקות לאחר הגעתה הופיעה הידרדרות במצבה שהתבטאה בהקאות תכופות, דופק מואץ וחיוורון. היא טופלה מיידית בטיפול מציל חיים הכולל נסיוב להכשת נחש צפע, נוזלים, חמצן וטיפול תומך. לאחר ייצובה היא הועברה להמשך טיפול והשגחה ביחידה לטיפול נמרץ ילדים בניהולה של ד"ר דגנית אדם כהן".
ד"ר אהוד רוזנבלום, מנהל היחידה לרפואה דחופה ילדים במאיר הוסיף: "אנו נמצאים בשיאו של הקיץ וכך גם פעילותם של הנחשים הנפוצים בארץ. אני רוצה להזכיר לכל מי שחזר לטייל בארצנו היפה, לשים לב למספר כללים: הראשון, להימנע מכניסה לצמחייה עבותה ובוודאי שבשעות חשוכות אז התאורה אינה מיטבית. השני: בלינה או בעת ביקור בשטח להקפיד לשים מחצלת/שמיכה על אזור שאינו מלא בצמחייה אלא חשוף כמה שאפשר. השלישי: להקפיד על תנועה בשטח בשבילים מסודרים".
בבית החולים צירפו כמה כללי עשה ואל תעשה במקרה של הכשת נחש:
1. השכיבו את האדם שהוכש באופן מיידי במקום מוצל.
2. הרגיעו אותו ככל שניתן.
3. קבעו את הגפה על ידי הנחה על קרש/חפץ ישר.
4. הזעיקו סיוע באופן מיידי והגיעו לבית חולים על מנת שנעניק לכם את הטיפול הטוב ביותר כמה שיותר מהר.
5. אל תמצצו את הארס.
5. אל תשימו קרח על סימני ההכשה.
6. אל תעשו חסם עורקים.
7. אל תנסו ללכוד את הנחש. רובנו איננו לוכדי נחשים מקצועיים וחלק ניכר מההכשות מתבצעות מרצון להביא את הנחש לצוות לצורך טיפול נכון וזו טעות. תמונה יכולה להיות מצוינת וגם בלעדיה נסתדר מצוין, והדבר הקריטי ביותר הוא הגעה מהירה של האדם לבית החולים.
הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
תגובות