בתחנת המשטרה בכפר סבא נכנס לשימוש מכשיר "ינשוף" מדגם חדש, המאפשר לדגום אוכלוסיות שקבע המחוקק שיכולת השליטה שלהן מוגבלת או שבגלל מאפייני הרכב בו הם נוהגים מהווה פוטנציאל גדול יותר לגרימת נזקים לסביבה, כמו נהגי תחבורה ציבורית שנושאים באחריות לנוסעים אותם הם מסיעים, נהגים צעירים בני פחות מגיל 24, נהגים חדשים ונהגי משאיות. המכשיר החדש שנכנס לשימוש החל מהשבוע שעבר בתחנת המשטרה בעיר, מאפשר לדייק את דגימת ריכוז האלכוהול בגופו של אדם, עד לכדי רמת דיוק של 100 מיקרו גרם אלכוהול בליטר אחד של אויר נשוף. זהו ריכוז האלכוהול שנחשב כנהיגה בשכרות עבור האוכלוסיות המיוחדות. זאת, לעומת ריכוז האלכוהול המותר ליתר האוכלוסיות, שהוא 290 מיקרו גרם אלכוהול בליטר אחד של אויר נשוף.
עד היום, מבהירים במשטרה, על מנת להוכיח כי נהג מהאוכלוסיות המיוחדות נהג בשכרות, היה נדרש לקחת אותו לבדיקת דם על מנת להוכיח זאת. המכשיר החדש מאפשר לשוטרי התנועה בכפר סבא לבחון האם אדם מהאוכלוסיות המיוחדות המוגדרות בחוק נהג בשכרות באופן מיידי, מבלי לעכב למשל נהג תחבורה ציבורית ואת הנוסעים על קו התחבורה לצורך הבדיקה במיון. עוד המכשיר מסייע בצמצום כוח האדם הנדרש לביצוע הבדיקה כפי שהיה עד היום ובצמצום עלויות. המיידיות של הבדיקה והאבחנה האם אדם נהג בשכרות, אומרים במשטרה, מגבירה את ההרתעה בקרב הציבור מנהיגה בשכרות.
"יש לנו כרגע כלים מדויקים ומתקדמים יותר לבדיקה בשטח לטוב ולרע", אומר דובר המשטרה במרחב השרון, זיוון פריידין, "המסר שלנו לציבור הוא כמובן לא לשתות ולנהוג. יש להיעזר בנהג תורן שאינו שתה".
תגובות