הלן שי
סופגניה היא כמו כל מוצר צריכה אחר. אם היא ממותגת ונקנתה באחת הרשתות הקולינריות היקרות נשלם בהתאם. אם נקנתה בסופר תעלה שקלים בודדים. אני מעדיפה סופגניה פשוטה עם ריבה שמזכירה את טעם הילדות, והכי טעים לדעתי להכין סופגניות ספינג' ולהגיש עם תה עם נענע חם. שיהיה לכולם חג אורים שמח. (שי היא בעלת משרד יחסי ציבור ופעילה בהתנדבות במועצות נשים כפר סבא ורעננה)
אורי נגר
מחיר ריאלי לסופגנייה רגילה, עם ריבה בלבד, אם לוקחים בחשבון את הוצאות ההכנה, החומרים והתקורה (הוצאות התפעול) צריך לעמוד על שלושה-ארבעה שקלים ליחידה. יוצאות מן הכלל סופגניות ייחודיות עם מילויים ייחודיים או הכנה מיוחדת כמו ללא טיגון בשמן או ללא גולטן. אז מחיר יחידה צריך לעמוד על שמונה-תשעה שקלים בערך. חג חנוכה שמח. (נגר הוא איש עסקים ויו"ר עמותת כפר סבא הצעירה)
אירית מרק
"לדעתי יש לקבוע את המחיר בהתחשב בטיב הסופגניה ובגודלה. יש סופגניות שהמחיר המקסימלי חייב להיות נמוך. לסופגניה קטנה מאוד יש לקבוע מחיר מקסימלי של שקל אחד. לסופגניה גדולה מאוד, עם שוקולד ושאר ממתקים, יש לקבוע מחיר מקסימלי של שני שקלים וחצי. סופגניה היא מאכל חגיגי ועממי והיא נצרכת מאוד, לכן יש לקבוע לה מחיר נמוך כדי לפרסם את חג החנוכה ולאפשר לכל מאן דבעי לצרוך סופגניה מבלי להתרושש. (מרק היא עיתונאית ופעילה חברתית)
דב עילם
על פי הסקרים בעולם האנושות "מצטיינת" במשקלים עודפים. מן הראוי להפסיק את אכילת הסופגניות, או להסתפק בסופגנייה קטנה ובודדת. משרד הבריאות שאמור לשמור על בריאותנו לא עושה כמעט דבר לעצירת ההשמנה. הייתי מציע מחיר יקר לסופגניות כדי שאפשר יהיה לבלום את שיווק הסופגניות גדושות ורוויות הקלוריות. העלאת המחירים נהוגה במוצרים מזיקים לבריאות, שבקרוב יסומנו בתווית אזהרה. (עילם הוא אמרגן)
תגובות