כנס מאיר ה-12 למחקר וחדשנות, צילום דוברות מאיר
כנס מאיר ה-12 למחקר וחדשנות, צילום דוברות מאיר

מערכת AI לאיתור מוקדם של זיהומים, טיפול בצלקות: במאיר קיימו את הכנס למחקר וחדשנות

כנס מאיר ה-12 למחקר, חדשנות ופיתוח התקיים במרכז הרפואי והוצגו בו עבודות מחקר חשובות. ד"ר יעקב חן: "בינה מלאכותית, רובוטיקה מתקדמת וטכנולוגיות חדשניות משנות את פני הרפואה"

פורסם בתאריך: 4.12.24 07:58

במרכז רפואי מאיר קיימו באחרונה את כנס מאיר ה-12 למחקר, חדשנות ופיתוח, בהובלת רשות המחקר בראשותו של פרופ' שי קויתי. במהלך ימי הכנס הפורה לקחו חלק מאות משתתפים, אורחים ואנשי צוות, והוצגו עשרות עבודות מחקר במושבים מרתקים. המושבים עסקו בתחומים מגוונים מעולם הרפואה, האחיות (סיעוד), החדשנות והמעבדות (אילמ"ר) אותו הובילה ד"ר גלוריה רשיד, מנהלת מערך המעבדות במרכז רפואי מאיר וממובילות הכנס.

ד"ר יעקב חן, מנהל המרכז הרפואי, שפתח את הכנס, ציין בגאווה: "אנו חיים בעידן של מהפכה טכנולוגית בו בינה מלאכותית, רובוטיקה מתקדמת וטכנולוגיות חדשניות משנות את פני הרפואה. המרכז הרפואי שלנו פעיל בכל אחד מהתחומים הללו, מוביל שינוי ומייצר פתרונות פורצי דרך המשפרים את חיי המטופלים שלנו ומעניקים כלים חדשניים לצוותים המטפלים".

משמאל: ד"ר יעקב חן, ד"ר גלוריה רשיד, ד"ר גיא טופז, ד"ר אלינה אמיתי ופרופ' שי קויתי צילום: דוברות מאיר

משמאל: ד"ר יעקב חן, ד"ר גלוריה רשיד, ד"ר גיא טופז, ד"ר אלינה אמיתי ופרופ' שי קויתי צילום: דוברות מאיר

כנס המחקר המסורתי במאיר הינו גולת הכותרת השנתית של עשייה מחקרית ענפה המלווה את המרכז הרפואי בתחומים רבים. "מרכז רפואי מאיר מסונף לפקולטה לרפואה באוני' ת"א ורואה חשיבות אדירה בקידום המחקר כחלק בלתי נפרד מהעשייה הרפואית", אומר פרופ' שי קויתי. "רשות המחקר מסייעת לצוותי המרכז הרפואי בפיתוח והנעת מחקרים, יוזמות ופרויקטים מגוונים תוך שיתוף פעולה הדוק עם מרכז החדשנות במאיר וכולם למען עתיד טוב יותר למטופלינו. כ-150 עבודות של צוותי מאיר הוגשו לכנס ואלו מצטרפות ללמעלה מ-300 פרסומים של צוותי וחוקרי המרכז הרפואי במהלך השנה האחרונה בכתבי עת מדעיים – גאווה אמיתית. ברצוני להודות לכל מי שלקח חלק בהפקת וארגון הכנס ולצוותים הממשיכים לראות במחקר משימה חשובה".

במהלך הכנס נבחרו להצגה 10 עבודות במגוון רחב של תחומים. בין העבודות: "טיפול בצלקות באמצעות אלקטרופורציה (שדות חשמליים), חידושים בהערכת גושים כלייתיים, מערכת מבוססת AI לאיתור מוקדם, מניעה וחיזוי התפרצות זיהומים בבתי חולים, הצגת הדרך ממחקר בסיסי במאיר להקמת חברת סטרט אפ בתחום האונקולוגיה ועוד – לצד פוסטרים מרתקים שהיו זמינים לצפייה לאורך כל הכנס.

במהלך הכנס נחשפו אורחיו לפרויקטים ויוזמות פורצות דרך של צוותי המרכז הרפואי שזכו לשבחים רבים. "במיוחד בימים אלו אנו מבינים עד כמה חשוב להמשיך ולעסוק בתחומי החדשנות. היזמים והחוקרים שלנו כאן אינם רק ממציאים פתרונות אלא מחוללים שינוי אמיתי", ציין ד"ר גיא טופז, סגן מנהל המרכז הרפואי האחראי על תחום החדשנות, והוסיף: "אנו ניצבים בפני עתיד רווי באתגרים אך מלא הזדמנויות. כל אתגר שאנו פוגשים טומן בחובו הזדמנות – לשאול שאלות חדשות, לאתר פתרונות פורצי דרך ולגבש שיתופי פעולה בין תחומים שטרם נפגשו. אני מברך את כל המשתתפים היום על המחויבות שלכם לחזון הזה".

מרכז החדשנות בהובלתו של אורי גורן במאיר, הפך בשנים האחרונות למוקד פעילות עשיר שמפגיש בין הרפואה להנדסה, בין החוקרים בשטח למפתחים בחזית הטכנולוגיה, בין האקדמיה לתעשיה. כחלק מתהליך זה נערך בכנס פאנל מרתק בנושא מפתחות להצלחה לשיתוף פעולה בין סטארט אפים למרכז רפואי. בפאנל השתתפו מנכ"לי חברות הסטרט אפ: Longevity AI, Votis, Eye Control, Onepass Medical, המשתפות פעולה עם מאיר. בפאנל לקחה חלק מנהלת מערך הדימות במאיר, ד"ר רתם סיון הופמן, מצנתרת מוח ושותפה מייסדת ומנהלת רפואית בחברה העוסקת באבחון שבץ מבוסס בינה מלאכותית.

במהלך הכנס היו הרצאות אורח מרתקות של ד"ר נורית בובליל, מנהלת מעבדות המרכז הרפואי לרפואה משפטית באבו כביר על תפקיד טכנולוגיות מבוססת DNA בזיהוי חללים באירועי השבעה באוקטובר, ושל ד"ר אלה גורדון מומחית בנוירולוגיה שהתמחתה במרכז רפואי מאיר ובעלה שגיא גידלי, יזם ממייסדי קרן המחקר Rafas Moonshot. הם שיתפו את הקהל כיצד רתמו את כל כישוריהם למצוא את התרופה שתציל את בנם לאחר שאובחן במחלה גנטית נדירה וחשוכת מרפא כשהיה בן שנה וחצי בלבד.

בסיומו של הכנס הוענקו פרסים לעבודות המחקר המצטיינות:

במקום הראשון – ד"ר רובי חביב, מנהל היחידה לראומטלוגיה ילדים בחטיבת הילדים על עבודתו בנושא טיפול פורץ דרך ב-FOP, תסמונת "איש האבן" הנדירה.

במקום השני – ד"ר רון שינמן, מנהל יחידת אנדוסקופיה גינקולוגית ומרפאת אנדומטריוזיס במערך נשים ויולדות, על עבודתו בנושא מחלת אנדומטריוזיס והשפעה של קנבינואידים על המערכת הדלקתית בגוף.

במקום השלישי – ד"ר נועה רבינוביץ, מנהלת המעבדה ל-OHI במכון ההמטולוגי על עבודתה בנושא דלקתיות ביתר בלימפומה.

ובפרס הפוסטר המצטיין זכתה ד"ר הילה שלו, מתמחה במערך נשים ויולדות על עבודתה בנושא תוצאות ארוכות טווח של נשים שעברו הריון עם תרומת ביצית.

כמו כן, אות הוקרה מיוחד על עשייה מחקרית פורצת דרך הוענק לפרופ' סידני בן שטרית, מנהל המכון הנפרולוגי במרכז רפואי מאיר, עליו נאמר כי "מהווה מגדלור עבור חוקרי העתיד".

 

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"צומת השרון כפר סבא"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר