ד"ר יצחק אנגל, איסמעיל חאסקיה וד"ר יובל ברוך

ניתוח חדשני במאיר: המנותח שהגיע עם שבר בעמוד השדרה חזר ללכת למחרת

איסמעיל חאסקיה, שפונה לבית החולים לאחר שנפל מסולם על גבו מגובה של כשני מטרים, מספר: "פחדתי מאוד ולא יכולתי לזוז, ויותר מכל חששתי שאחרי הניתוח לא אחזור לעמוד על רגליי"

פורסם בתאריך: 26.1.21 20:36

ניתוח חדשני שבוצע במרכז הרפואי מאיר בכפר סבא, הציל מנכות את איסמעיל חאסקיה שפונה לבית החולים עם שבר בחוליה לאחר שנפל מסולם על גבו מגובה של כשני מטרים. חאסקיה נותח בשיטת הניווט הזעיר הפחות פולשנית לקיבוע השבר ולמחרת הניתוח כבר התהלך עם הקלה משמעותית בכאב. "פחדתי מאוד ולא יכולתי לזוז. היו לי שברים בחוליה השלישית, ויותר מכל חששתי שאחרי הניתוח לא אחזור לעמוד על רגליי", הוא סיפר. "הרופאים הסבירו לי שישנה דרך חדשנית לבצע את הניתוח בצורה פחות פולשנית עם תוצאות מדויקות יותר והחלמה פשוטה יותר. כמובן שבחרתי בדרך הזו ובאמת יום וחצי לאחר הניתוח כבר ירדתי מהמיטה והתחלתי ללכת", הוא מספר.

"המטופל הגיע אלינו לאחר נפילה מגובה ושבר בחוליה מותנית, הוא סבל מכאבי גב חזקים ולא יכול היה לקום ממיטתו. יחד איתו בחרנו בשיטת הניווט הזעיר-פולשנית לקיבוע של השבר", מסבירים ד"ר יובל ברוך וד"ר דוד שלייפר, מומחים לניתוחי עמוד שדרה במחלקת ניתוחי עמוד שדרה במרכז הרפואי מאיר מקבוצת כללית, שניתחו את חאסקיה. "למעשה שיטה זו מאפשרת קיבוע של החוליות תוך שמירה על הרקמות והשרירים, מאפשרת החלמה מהירה, והפחתה של כאב גב במהלך ההחלמה ויום לאחר הניתוח הוא כבר קם מהמיטה והתהלך במחלקה ושוחרר עם הקלה ניכרת בכאבים", הם מוסיפים.

"קיימים מספר מצבים הדורשים קיבוע לעמוד השדרה", מסביר ד"ר יצחק אנגל, מנהל המחלקה לניתוחי עמוד שדרה במרכז הרפואי מאיר. "הראשון, שבר בחוליה הפוגם ביציבות או שיוצר עיוות של הגב. השני, כאשר קיימת עקמת הדורשת תיקון וקיבוע. השלישי, כאשר קיים לחץ על חוט השדרה או העצבים הדורש שחרור ובמסגרת שחרורו נוצרת בצורה מכוונת אי יציבות הדורשת קיבוע". לדבריו, לעתים נוצר מצב בו קיימת אי יציבות בעמוד השדרה הדורשת קיבוע. קיבוע זה משלב בד"כ ברגים ומוטות המקבעים את עמוד השדרה ומאפשרים החלמה מהירה.

ד"ר דוד שלייפר וד"ר יובל ברוך

"קיימות מספר שיטות לקיבוע של עמוד השדרה ובד"כ צוות המנתחים מחליט על השיטה בהתאם למצב הרפואי. ניתן להסביר בקלות את השיטות השונות בעזרת השוואה לנהיגה בכביש", מוסיף ד"ר ברוך. לדבריו, השיטה הרווחת ביותר כוללת ניתוח 'פתוח' בו נחשף עמוד השדרה והקיבוע מוחדר לפי שטח הפנים של החוליות, בדומה לנהיגה פשוטה בכביש וניווט 'בעיניים' ולפי השטח. במקרים מסוימים, כמו שברים, מבוצע קיבוע בעזרת חתכים קטנים בצידי עמוד השדרה והקיבוע מבוצע בהנחיית מכשיר רנטגן ומבלי 'לראות' את עמוד השדרה. דומה הדבר לניווט רק בעזרת שלטים או מפה.

"בבית חולים מאיר נצבר ניסיון במערכת חדשנית, שמאפשרת לבצע את הקיבוע דרך חתכים קטנים, תוך שימוש במערכת ממוחשבת המאפשרת ליצור תמונה מרחבית תלת מימדית של עמוד השדרה. מערכת זאת מאפשרת לנווט את כלי הניתוח והברגים בדיוק מירבי למקום. מאפשרת לבצע את הקיבוע בצורה מדוייקת ובטוחה, בדומה לניווט בכביש בעזרת מע' GPS ו"WAZE, מסביר לנו ד"ר שלייפר.

במחלקה לניתוחי עמוד שדרה בבית החולים מאיר נעשה שימוש בכלים המתקדמים בעולם לניתוחי עמוד שדרה, כאשר איכות הטיפול ובטיחות המטופל הם העקרון המנחה בבחירת הטיפול המותאם אישית למטופל. "בימים אלו התחלתי בתהליך השיקום החשוב שנכון לי ואני מודה לכל צוות המנתחים, הרופאים, האחיות והפיזיותרפיה שעשו הכל בדייקנות והצלחה וסייעו לי להשתקם מהר", מסכם חאסקיה.


הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו


תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"צומת השרון כפר סבא"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר