ד"ר אלי מילר
ד"ר אלי מילר

"חשוב לעשות בדיקות תקופתיות, אבל בלי להגזים"

ד"ר אלי מילר, רופא משפחה ורופא במיון ב"מאיר", מדבר על בדיקות, שלילת מחלות, ועל אנשים ששואבים מידע מ"ד"ר גוגל" ונכנסים לחרדות

פורסם בתאריך: 11.6.17 09:58

ד"ר אלי מילר הוא כפר סבאי כבר דור שלישי. רפואה הוא למד באיטליה והתמחה ברפואת משפחה בבית החולים מאיר. במרפאת הכללית בצופית הוא משמש כרופא משפחה, בחדר המיון במאיר הוא עובד כרופא בכיר במיון מהלכים – אליו מגיעים אנשים עצמאית לביצוע בדיקות דחופות לשלילת מחלות.
מיון המהלכים כל היום מאויש ברופא או שניים ואחות. כל יום עוברים במיון המהלכים עשרות מטופלים. "המגמה היא שהאנשים יגיעו למיון לעשות בדיקות מעבדה והדמיה ובסופו של יום הם ילכו הביתה" מסביר ד"ר מילר, "כמובן שיש אנשים שצריך לאשפז אותם. מגיעים למיון המהלכים אנשים שבקהילה לא יכולים לטפל בהם או שהמקרה דחוף. אנשים שבאים וצריכים לעשות צילום דחוף, או אנשים עם כאבים בחזה שצריך לשלול התקף לב, אנשים שבאים לבדיקות שונות דחופות לרוב על מנת לשלול מחלות שונות. זה הממשק שלנו בתור מיון מהלכים וזה גם הפנים של בית החולים. אנחנו מקבלים פידבקים חיובים וזה טוב וכיף לנו".
כרופא משפחה ורופא בחדר מיון, ד"ר מילר מסביר כי ישנה חשיבות לעבודה נכונה של רופא המשפחה על מנת למנוע הגעה של מטופלים לחדר המיון שלא לצורך. "אני מאמין מאוד במהות שלי בתור רופא משפחה. בעזרת רפואת המשפחה, שכוללת רפואה מונעת כמו ממוגרפיה, בדיקות דם סמוי בצואה, בדיקות קולונוסקופיה, בדיקות דם ובדיקות תקופתיות, אפשר למנוע את הפניות למיון. אם רופא המשפחה עם אצבע על הדופק זה דבר שמונע ממטופלים רבים להגיע לחדר המיון. בנוסף יש היום את נושא הזה של דוקטור גוגל. אנשים היום כבר יודעים יותר מידי, הם באים ולפעמים קוראים על כל מיני אבחנות ומחלות באינטרנט. אני תמיד אומר למטופלים שלי שבדרך כלל ברחוב מה שרואים זה סוסים וחמורים רגילים, לא זברות. הבן אדם קורא על איזה סינדרום של כאב ראש של אחד למאה אלף והוא מתלבש על זה. אם אתה נמצא אצל רופא המשפחה ואתה עושה את הבדיקות התקופתיות ולא מזניח זה דבר שמונע הרבה כאבי ראש מיותרים. חשוב לעשות בדיקות תקופתיות אבל גם בזה אסור להגזים. חשוב גם להבהיר שהיתרון של רופא המשפחה זה שהוא מכיר את הפציינט. מי שבא פעם ראשונה למיון אז הוא מתחיל דף חלק וזה בעיה מבחינתנו, וגם הזמן במיון יותר מוגבל, למרות שיש מחשבים אין אינפורמציה שלמה להכיר את המטופל כמו שיש לרופא המשפחה. חשוב מאוד גם במיון וגם אצל רופא המשפחה זה תשאול. זה דבר חשוב כי למעשה 80-90 אחוז מאבחנה של מטופל זה בתשאול שלו".
המדור רופא מומחה הוא מדור מקודם הנעשה בשיתוף עם בית החולים "מאיר"

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"צומת השרון כפר סבא"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר