צילום רנטגן של אחד הילדים ששאף מטבע וטופל בבית החולים מאיר. צילום באדיבות בית החולים
צילום רנטגן של אחד הילדים ששאף מטבע וטופל בבית החולים מאיר. צילום באדיבות בית החולים

קורונה, אבל צ'כית: בת שלוש הגיעה למאיר לאחר שבלעה מטבע. והיו עוד ארבעה מקרים דומים

חמישה מקרים שונים של בליעת חפצים זרים על ידי פעוטות וילדים טופלו בימים האחרונים בבית החולים. שלושה מהמקרים אירעו בתוך יממה אחת בלבד

פורסם בתאריך: 16.4.20 08:16

חמישה מקרים שונים של בליעת חפצים זרים על ידי פעוטות וילדים טופלו בהצלחה בימים האחרונים בבית החולים מאיר בכפר סבא. שלושה מהמקרים אירעו בתוך יממה אחת בלבד.

ד"ר אייל זיפמן, מנהל שירות גסטרואנטרולוגיה ילדים בבית החולים, טיפל בילדה בת שלוש שלמרבה ההפתעה בלעה בימים אלו דווקא מטבע של קורונה צ'כית. "הילדה אכן בלעה מטבע אולם ההורים סברו כי הוא יצא ללא התערבות שכן לא נראה שהיא מפתחת תסמינים יוצאי דופן באותו הרגע. למחרת היום היא החלה לסבול מכאבי בטן תכופים והקאות וההורים הביאו אותה מיד למיון הילדים שלנו במאיר. הכנסנו אותה לחדר ניתוח לפעולה של גטסרוסקופיה, באמצעותה שלפנו את המטבע בהצלחה. אנו נתקלים לא פעם ולצערי יותר מדי במקרים של בליעת מטבעות אולם בימים שכאלו היה מפתיע במיוחד להיתקל במטבע של קורונה צ'כית, ובמקרה הזה העיקר שנפטרנו ממנה".

מספר שעות קודם לכן הגיעה למיון ילדים בבית החולים ילדה כבת חמש עם תלונות על כאבים וחוסר יכולת לשתות ולאכול. ד"ר תום בן-דב, רופא אף אוזן גרון בבית החולים סיפר: "במקרה הזה המטבע נתקעה בושט העליונה, מה שגרם באופן מיידי לתסמינים ברורים ביניהם כאבים חזקים בבליעה וחוסר יכולת לאכול או לשתות וריור משמעותי. הילדה עברה הערכה מהירה בשיתוף פעולה של רופאי מחלקת דימות ורופאים מאגף הרדמה בסופה הוחלט על צורך מיידי בהתערבות כירורגית על מנת למנוע נזק לושט שנמצאת בסמיכות לקנה הנשימה שהינו רך בילדים ולכן במקרים מסוימים יכולה לגרם חסימה של נתיב האוויר ואף לחנק. במהלך הניתוח, באמצעות מיכשור מתקדם, אותר מטבע של חצי שקל והוצא ללא סיבוכים. בתום הניתוח המטופלת הועברה להמשך טיפול והשגחה במחלקת אף אוזן גרון ילדים ושוחררה לביתה לאחר יממה".

שלוש שעות לאחר מכן הגיע לבית החולים ילד נוסף, כבן שלוש, שבלע גם הוא מטבע. "אנו רגילים לראות את מקרי הבליעה והשאיפה הללו, אולם הסמיכות הגדולה בהחלט היתה מפתיעה", הוסיף ד"ר אילן בלאו, מומחה אף אוזן גרון במחלקת אא"ג במאיר שטיפל במקרה. "חשוב לדעת כי במקרים בהם המטבע יורד במורד הושט, כמו במקרה שטיפלנו בו, ויורד באופן עצמוני לקיבה, לרוב המטבע יצא באופן טבעי. הילד כמובן הושאר להשגחה אצלנו ללילה ולמחרת היום הוא שוחרר".

ד"ר זיפמן הוסיף: "השהייה הממושכת בבית והשינוי באורח החיים חושפים את הילדים שלנו ליותר סכנות בבית מאשר בחוץ. אני יודע שכולנו נמצאים במצב עמוס בסטרס ואינטנסטיבי, אולם חשוב לזכור כי חוסר השגחה רגעית עלול להביא לבליעה או שאיפת גופים זרים שעלולים לגרום נזק משמעותי, נכות ואף מוות. בימים אלה, שבהם אנשים עוסקים בניקיונות, יש להקפיד על נעילה של חומרי הניקוי והרחקה שלהם מהישג ידם של הילדים. שתיה של חומרי ניקוי וחומרים קאוסטיים אחרים עלולים לגרום לתוצאות הרות אסון. במקרים כאלה, וגם בימים אלו כשיש חשד לבליעה או שאיפת גוף זר, חובה לפנות מיידית לבדיקה ולא להמתין".


הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו


תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"צומת השרון כפר סבא"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר