מועצת העיר אישרה אתמול (רביעי) פה אחד את הקמתו של מרכז המצוינות למדעים בעיר במטרה להנגיש את לימודי המדעים לתלמידי העיר, להרחיב את מכלול שירותי החינוך שהיא מעניקה ולהוות מרכז מדעים אזורי, בו ילמדו במשותף תלמידי העיר ותלמידי רשויות שכנות מהמגזר הערבי.
המיזם יוצא לדרך לאחר עבודת מטה של 3 שנים בהובלת ראש העירייה, רפי סער, שכוללת בין היתר הקמת מגמה ייחודית על-עירונית (של תלמידים ממספר תיכונים בעיר ומהאזור) של פיזיקה מחקרית ופיתוח תכנית פדגוגית ייחודית בשיתוף אגף החינוך העירוני, צוותי חינוך ממספר תיכונים בעיר, חוקרים ממכון ויצמן ומורות ומורים למדעים מבתי הספר.
לקידום המיזם שותפים סער, נשיא מכון ויצמן פרופ' אלון חן, נשיא מכון ויצמן לשעבר פרופ' דניאל זייפמן, מנכ"ל רשת מכוני שוורץ/רייסמן ד"ר רונן מיר, מנכ"ל העירייה, יובל בודניצקי וראש צוות ההיגוי העירוני אבי יבין-קלוגר, שמקדם את המיזם בהתנדבות. המרכז שיהווה פארק מדע עירוני יוקם בסיוע של תרומות שגויסו בעלות המוערכת של כ-40 מיליון שקלים.
הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
המרכז מוקם בשיתוף קרן שוורץ/רייסמן לחינוך מדעי מיסודו של מכון ויצמן למדע, ויפעל על פי מודל מקורי שפיתח פרופ' חיים הררי, שכיהן בעבר כנשיא מכון ויצמן למדע. בשלב הראשון יוקמו במרכז 4 כיתות לימוד שישמשו כמעבדות לפיזיקה, ובהמשך עד סיום הפרויקט יכלול המרכז 20 כיתות שישמשו כמעבדות לימוד לפיסיקה וכימיה. המורים במרכז יהיו מרביתם דוקטורנטים ממכון ויצמן.
המרכז יבנה בשלושה שלבים על שטח של 7 דונם בצומת הרחובות בן יהודה – תל חי, בסמוך לחטיבת בר לב וסניף תנועת הנוער בני עקיבא. וצפי פתיחת המרכז המצוינות למדעים הוא בפתיחת שנת הלימודים תשפ"ד. פתיחת המרכז מהווה צמיחה משמעותית של מערכת החינוך העירונית בשני ממדים: האחד, עצם הקשר ההדוק עם מוסד אקדמי מוביל בתחומו בעולם והעומד בחזית המחקר היישומי במדעים. השני, איגום הלמידה של תחומי הפיזיקה והכימיה במרכז מדעי אחד, מתקדם וחדשני הן בתשתיות הן בדרכי ההוראה והלמידה החדשניות ופורצות הדרך. במסגרת הקמפוס של המיזם יוקם גם פארק מדע לרווחת ילדי העיר הצעירים.
ראש העירייה, רפי סער, אמר: "הצלחנו בעמל רב להביא את מרכז המצוינות האזורי לכפר סבא, וזהו צעד חשוב לאזור כולו ובמיוחד לילדי העיר. בקרוב יהיה להם מודל לימודים לשאוף אליו, וכשיגיעו – הם יזכו לחוויית לימודים אדירה ולהכנה מצוינת לעולם המדעי-האקדמי. המרכז הוא מהלך פורץ דרך ומשנה את פני החינוך הפורמלי והבלתי פורמלי לאין היכר. אני מבקש להודות לכל השותפים הנפלאים לפרויקט החשוב הזה, ולהוקיר את העשייה של כולם לקידום המיזם עם דגש ותודה מיוחדת לאבי יבין-קלוגר שחמש שנים פעל ללא להות משלב היוזמה ובכל השלבים שהביאנו עד הלום".
תגובות