אמש התקיימו הבחירות לועד הורי הגנים, בחירות שהיו סוערות במיוחד. בניגוד לשנים קודמות, השנה הגיעו הורים רבים יחסית שרצו להתנדב ולקחת חלק בועד הורי הגנים, כאשר על פי תקנון הועד יש מקום ל-18 נציגים מכל גן בעיר שהם מייצגים בהנהגת ההורים את כלל הגנים בעיר. לכנס הבחירות עצמו הגיעו כ-50 אנשים.
ההורים שהגיעו לישיבה הגיעו מקבוצות שונות בכפר סבא, ביניהן אימהות מטה המאבק לשמירה על היול"א, הורים מהשכונה הירוקה והורים שהיו חברים בועד האחרון וביקשו להמשיך את תפקידם. על הפרק, בפתיחת כנס הבחירות, הציגו חברי הועד את האתגרים שניצבו בפניהם השנה ואת ההישגים המרשימים שרשמו השנה, ביניהם פרוייקט אפונים, השבתת הגנים לשעה השנה והפעלת לחץ על העירייה לשיפור פיילוט היול"א, ואת האתגרים הבאים שניצבים בפני הועד שייבחר להמשך הדרך, כמו למשל המאבק של הועד על פרסום דוחות הבטיחות של כלל הגנים.
נושא הפיילוט ב-37 גני היול"א היה נושא טעון שהפך במהרה לשיח וחילופי דברים בין ההורים, תוך העברת ביקורת של חלק מההורים על המודל שהעידו על נתק בין צוותי הבוקר לצוותי הצהריים בגנים ושהם אינם מתואמים ביניהם. כאשר הנוכחים התבקשו לומר מי מוכן להתנדב לועד, כ-23 אנשים מגנים שונים ביקשו להתנדב. מכיוון שעל פי תקנון הועד יש מקום רק ל-18 נציגים מגנים שונים בעיר, ביקשו בועד לקיים בחירות, כך שכל יו"ר מכל גן ייבחר תשעה גנים שלדעתו עליהם לקחת חלק בועד הגנים, ו-18 הגנים שיקבלו את מירב הקולות מכל יושבי הראש של הגנים יהיו אלה שייבחרו להיות החברים בועד.
הורים שנכחו בישיבה העבירו ביקורת על האופן שבו ביקש הועד לקיים את הבחירות וביקשו להצביע כל אחד על 18 גנים, אך חברי הועד סירבו. הישיבה נגררה לחילופי האשמות ולהטחת ביקורת בין ההורים שרצו להתנדב לבין הועד. בסופו של דבר, ולאחר שהישיבה גלשה כבר לשעה 23:00 בלילה, הוחלט שכל מי שרצה להתנדב לועד, 23 אנשים, ירכיבו את הועד, מבלי לערוך בחירות. בחירות על ראשות הועד ייערכו בפגישה הבאה של ועד הורי הגנים, בעוד כשבוע וחצי.
23 הנציגים מהגנים בעיר שבחרו להתנדב הם מקבוצות מגוונות ברחבי העיר, בהן הורים בגנים המשתתפים בפיילוט היול"א, הורים בגנים ממרכז העיר ומהשכונות הירוקות והורים שכבר היו חברים בועד.
תגובות