תיכון היובל בהרצליה מועמד לקבלת אות נשיא המדינה במסגרת הפרויקט "תקווה ישראלית בחינוך". זאת לאור שיתוף הפעולה המתמשך שלו עם מגזרים שונים בחברה הישראלית ובהם המגזר הדתי והמגזר הערבי.
נשיא המדינה, ראובן ריבלין, יעניק זו השנה השלישית את אות הנשיא ל"תקווה ישראלית בחינוך" לבתי ספר יסודיים ועל יסודיים המובילים בעשייתם לביסוס השותפות בין המגזרים השונים בחברה הישראלית: חילונים, חרדים, ערבים ודתיים.
במסגרת "תקווה ישראלית בחינוך" מקדם בית הנשיא, בשותפות עם משרד החינוך ועם פורום דב לאוטמן בחינוך, תפיסה של חינוך לשותפות. זאת מתוך הבנה כי היכרות עם החברה הישראלית ועשייה משותפת של צוותי חינוך ותלמידים, חיוניות על מנת להבטיח את עתידה ושגשוגה של מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית.
תחת ההשתתפות בפרויקט "תקווה ישראלית לחינוך" קיים תיכון "היובל" במהלך שנת הלימוד שחלפה פעילויות שונות בשיתוף עם תלמידי תיכון "חדש" מכפר קאסם. במסגרת פעילויות אלו נערכו ארבעה מפגשים בין ילדי בתי הספר. כך למשל, אירחו בחודש פברואר תלמידי מגמת דיפלומטיה בשפה האנגלית ותלמידי מגמת הערבית בשכבת י' בתיכון היובל 38 תלמידים מתיכון "חדש". יום האירוח נפתח בארוחת בוקר אותה ארגנו התלמידים המארחים; המשיך בפעילות היכרות בקבוצות מעורבות של תלמידים ומורים יהודים וערבים; ולאחר מכן לשיעורים בקבוצות בנושא שיווק שהועברו ע"י מורה מתיכון היובל; ולהכנה למבחן של תלמידי מגמת הערבית בתיכון "היובל" בעזרתם של התלמידים מ"חדש".
פעילות נוספת במסגרת זו, המשותפת לשני התיכונים, התרחשה בחודש מאי ועסקה באומנות. הפעילות הייתה יוזמה של קרן ACF מלונדון, ששמה לה כמטרה להפגיש בין בני נוער ערבים ויהודים וליצור אינטראקציות בהקשר של אומנות.
בנוסף קיים התיכון פעילויות שונות עם עמותת "גשר", המקיימת מפגשים על רקע הזהות היהודית-ישראלית.
בשנת הלימודים הקרובה יקיימו תלמידי התיכון פעילות משותפת עם האוכלוסייה החרדית בליווי המרכז האקדמי הבינתחומי הרצליה במסגרת הפרויקט החברתי "שבט אחים גם יחד". מטרת המפגשים הללו היא לקיים שיח פתוח עם צעירים וצעירות מהמגזר החרדי בנושאי דת-מדינה ויהדות-דמוקרטיה.
תגובות