קבוצת הורים שפועלת להקמת בית ספר דמוקרטי חדש בכפר סבא, בשיטת סאדברי, מקיימת מחר (רביעי, 2.8) מפגש בניסיון להביא להקמת בית ספר כזה כבר בשנת הלימודים הקרובה שתפתח בספטמבר.
במכתב ששלחו האמהות שיוזמות את הקמת בית הספר להורים שמתעניינים ברישום ילדיהם, הן כתבו שלמרות שתחילה השיבה העירייה לפנייתן כי היא רוצה לשוב ולבדוק את הצורך בהקמת בית ספר מסוג זה בעיר, ושאין בידיה מבנה בעבורו, באחרונה הודיעה העירייה להורים כי תבחן את הנושא. עוד כתבו היוזמות כי הן קיבלו מסר מבכירים בעירייה לפיו הם מקווים שבכוחות משותפים הם יצליחו לפתוח את בית הספר.
המפגש שמארגנות היוזמות יתקיים בקניון כפר סבא הירוקה בשעה 20:30 בערב, ומיועד להורים שכבר הביעו התעניינות בפתיחת בית הספר בעבר. מטרת המפגש היא גיבוש הרשימה הסופית של ההורים שמעוניינים לרשום את ילדיהם לבית הספר אם אכן הוא יפתח בספטמבר הקרוב. עוד קודם לכן, ציינו היוזמות במכתב קודם שנשלח להורים כי הן בקשר רציף אל מול העירייה לפתיחת בית הספר בשנת הלימודים הקרובה, ואף סיפרו כי ביקרו יחד עם מנהלת אגף החינוך, אורלי פרומן, בבית ספר סאדברי בירושלים.
יוזמות הקמת בית הספר מסרו בתגובה: "אנחנו עובדות מעל שנה יחד עם הורים נפלאים שמבקשים להקים בית ספר חדשני לילדים שלהם, בית ספר רלוונטי לתקופה בה אנו חיים. אנו עובדות בשיתוף פעולה מלא עם הנהלת העירייה ואגף החינוך, אשר, מצידם, בוחנים את הנושא בחיוב, עושים מאמצים כנים והבטיחו לנו תשובות מהירות ויעילות".
היוזמות להקמת בית הספר הן שלוש אמהות מכפר סבא: איילת ליאונוב, טיה שלם ועדי רוטמן. בית הספר, על פי התכנון, אמור לפעול על בסיס מודל חינוכי שנקרא סאדברי, כשם העיר בבוסטון ארצות הברית, העיר שבה נוצר המודל על ידי שני אנשי חינוך יהודים. המודל פועל בשלושה בתי ספר בארץ: ברמת הגולן בירושלים ובעמק האלה, כאשר בעולם יש כ־40 בתי ספר כאלה במדינות כמו אוסטרליה, בלגיה ודנמרק. בבית הספר לומדים תלמידים מגיל חמש ועד 18 ללא הפרדה לקבוצות גיל. השיטה מתאפיינת בין השאר בהתנהלות כמעט ללא מעורבות ההורים בקבלת ההחלטות, והוא מבוסס על עקרונות למידה במסגרת גבולות וסדר תוך כבוד לכל אדם ומתן אמון בכל אחד מהתלמידים.
תגובות