ערב פסח
כניסת החג: 18:42
צאת החג: 19:39
סוף זמן אכילת חמץ: 10:06
סו"ז ביעור חמץ: 11:24
מדריך קצר לליל הסדר:
את המצה אוכלים 3 פעמים: 1. בתחילת הסעודה, לאחר ברכת "המוציא" ו"על אכילת מצה"; 2. באכילת "כורך", כריך של מצה ובתוכה מרור; 3. בסיום הסעודה, במצה הנאכלת ל"אפיקומן" זכר לקרבן-הפסח.
שתיית ארבע כוסות יין – כנגד "ארבע לשונות של גאולה" – היא מצווה על כל אחד ואחת, גדולים כקטנים.
ליל הסדר:
ה'קערה' היא בעצם שלוש מצות המכוסות במפה.
על הקערה מציבים:
זרוע – כנף או גרון עוף שמעט בשר עליה, צלויה באש.
זכר ל"קרבן פסח" יש לצלותה מראש בערב החג.
ביצה – זכר ל"קרבן חגיגה" שנקריב כשייבנה בית-מקדש במהרה בימינו.
מרור – עלי חסה ושורש "חזרת", זכר למרירות השעבוד במצרים. המרור מונח פעמיים על הקערה: פעם אחת עבור ה"מרור", ופעם שניה עבור אכילתו עם המצה ב"כורך".
חרוסת – רסק תפוחי-עץ, אגסים ואגוזים טחונים, בתוספת מעט יין.
זכר לטיט בו עבדו אבותינו בפרך.
כרפס – מין ירק, טובלים במי מלח.
מגיד:
מספרים את סיפור יציאת מצרים מתוך ההגדה, אמירת ה"הלל"
עד לשיא בהכרזת האמונה היהודית: לשנה הבאה בירושלים.
אחד הדברים החשובים בליל הסדר, זה הסיפור של יציאת מצרים – הסיפור של כולנו.
ולכן נאמר:
"כל המרבה לספר ביציאת מצרים הרי זה משובח".
חג שמח!
תגובות