שולחן סדר צילום NewAfrica depositphotos.com
שולחן סדר צילום NewAfrica depositphotos.com

כמה פעמים אוכלים מצה ומה יש בקערה: מדריך קצר לליל הסדר

וגם: למה ביצה ולמה זרוע? הרב יעקב מזרחי מסביר

פורסם בתאריך: 5.4.23 08:06

ערב פסח

כניסת החג: 18:42
צאת החג: 19:39

סוף זמן אכילת חמץ: 10:06
סו"ז ביעור חמץ: 11:24

הרב יעקב מזרחי צילום פרטי

הרב יעקב מזרחי צילום פרטי

מדריך קצר לליל הסדר:

את המצה אוכלים 3 פעמים: 1. בתחילת הסעודה, לאחר ברכת "המוציא" ו"על אכילת מצה"; 2. באכילת "כורך", כריך של מצה ובתוכה מרור; 3. בסיום הסעודה, במצה הנאכלת ל"אפיקומן" זכר לקרבן-הפסח.

שתיית ארבע כוסות יין – כנגד "ארבע לשונות של גאולה" – היא מצווה על כל אחד ואחת, גדולים כקטנים.

ליל הסדר:

ה'קערה' היא בעצם שלוש מצות המכוסות במפה.
על הקערה מציבים:

זרוע – כנף או גרון עוף שמעט בשר עליה, צלויה באש.
זכר ל"קרבן פסח" יש לצלותה מראש בערב החג.

ביצה – זכר ל"קרבן חגיגה" שנקריב כשייבנה בית-מקדש במהרה בימינו.

מרור – עלי חסה ושורש "חזרת", זכר למרירות השעבוד במצרים. המרור מונח פעמיים על הקערה: פעם אחת עבור ה"מרור", ופעם שניה עבור אכילתו עם המצה ב"כורך".

חרוסת – רסק תפוחי-עץ, אגסים ואגוזים טחונים, בתוספת מעט יין.
זכר לטיט בו עבדו אבותינו בפרך.

כרפס – מין ירק, טובלים במי מלח.

מגיד:
מספרים את סיפור יציאת מצרים מתוך ההגדה, אמירת ה"הלל"
עד לשיא בהכרזת האמונה היהודית: לשנה הבאה בירושלים.

אחד הדברים החשובים בליל הסדר, זה הסיפור של יציאת מצרים – הסיפור של כולנו.
ולכן נאמר:
"כל המרבה לספר ביציאת מצרים הרי זה משובח".

חג שמח!

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"צומת השרון כפר סבא"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר