סביוני גליל ים. צילום שחר קהלני
סביוני גליל ים. צילום שחר קהלני

חצי שנה לאכלוס גליל ים: לכלוך, מטרדי רעש ומחסור בחניות

דיירים בפרויקט ההשכרה לטווח ארוך מתלוננים על “חיים בתוך אתר בנייה”. החברה הכלכלית: "העבודות בצומת היציאה מהשכונה יסתיימו באוגוסט, חניות חדשות יוסדרו תוך חודש וחצי, ננקה את השדות"

פורסם בתאריך: 18.6.17 08:31

הדיירים בשכונת סביוני גליל ים בהרצליה, פרויקט שחלקו מוקצה להשכרת דירות לטווח ארוך, נכנסו לדירות החדשות בחודש דצמבר השנה. בפרויקט, שבנתה חברת אפריקה ישראל באמצעות חברת דניה סיבוס, יש חמישה בניינים ו־273 דירות, מתוכן 68 מושכרות לזוגות צעירים לטווח ארוך של עד עשר שנים, תמורת שכר דירה מפוקח ומוזל. אבל מאז האיכלוס, מתלוננים חלק מהדיירים בפרויקט, הם חיים בתוך “אתר בנייה”, כלשונם. כמה מהם סיפרו השבוע על סביבת מגורים שבה מטרדי לכלוך, רעש בלילות, מחסור במקומות חניה ובמדרכות וכן על כביש בודד המשמש לכניסה לשכונה וליציאה ממנה. יש לציין שבשטחים הסמוכים לפרויקט עצמו מתבצעות בימים אלה עבודות להקמת פרויקטים נוספים, שאינם חלק מפרויקט סביוני גליל ים, ומוסיפים עוד על המטרדים שמהם סובלים הדיירים.

הנוף מאחת הדירות בפרויקט

הנוף מאחת הדירות בפרויקט

בשבוע האחרון העלתה דיירת בפרויקט, ענת שמואלי-יוחאי, פוסט זועם בדף הפייסבוק של עיריית הרצליה. בפנייתה כללה תמונת מצב המעידה על לכלוך בשטחים שמסביב לבנייני המגורים כתוצאה מפסולת המושלכת לשדות הירוקים על ידי עוברי אורח, וכן על ידי פועלים באתרי הבנייה שבשכונה. בין השאר, מדובר בפסולת כמו צינורות, חלקי מתכת ופלסטיק, שקיות, שאריות מזון וכדומה. “כל הדיירים בפרויקט ואורחיהם רואים את הנוף הזה יום יום, כמויות לכלוך היסטריות שרק הולכות ומתרבות כל יום”, כתבה שמואלי-יוחאי בפוסט, "הלכלוך נובע מהבנייה במקום. קל מאוד לאכלס 280 דירות מבלי לספק להן תשתית הגיונית לכניסה ויציאה מהשכונה. אבל בזמן שהתשתית הזו נבנית אנחנו סובלים פעמיים – גם מהרעש וחוסר הנוחות שבבנייה באזור מגורים, וגם מהלכלוך הבלתי פוסק של השדות שהן המפלט שלנו מהמתחם שבבנייה".
דיירת אחרת בפרויקט, אתלי שוהם, עברה לשכונה יחד עם משפחתה בחודש דצמבר. היא אומרת שהלכלוך שעליו מתלוננת שמואלי-יוחאי הוא רק אחד מתוך מטרדים נוספים בתחומי הפרויקט. לדבריה, עד היום, ומאז שהדיירים נכנסו לדירות, גינת השעשועים הירוקה המיועדת להיבנות בלב הבניינים, עדיין לא הוקמה. עוד היא אומרת שמקומות החניה במרחב הציבורי במתחם, לא הוסדרו והנהגים חונים בצורה מאולתרת. “דאגו לשכן אותנו שם כמה שיותר מהר, ברגע שהייתה אפשרות טכנית, ומאותו רגע לא מעניין אף אחד מה באמת קורה עם הפרויקט הזה”, היא אומרת, “בגינה אין אפילו דשא. בונים שם פעם בשבוע בערך, אבל שום דבר לא באמת זז. אמרו לנו שהגינה תהיה מוכנה כשניכנס וזה לא קרה. מה שקורה בפועל זה שאנחנו חיים בתוך אתר בנייה. אנשים לקחו חדרים עם נוף לשדות, ובפועל, בגלל עבודות בנייה, כולם זורקים שם זבל. זה הגיע למצב שלפני חודש קבוצת דיירים התקבצה לנקות במשך כמה שעות את השדות בעצמם".

סביוני גליל ים. צילום שחר קהלני

סביוני גליל ים. צילום שחר קהלני

דייר אחר, דוד קמחי, שנכנס לדירתו בחודש ינואר, מספר: “ביום אנחנו סובלים מאבק ולכלוך ובלילה שומעים רעש מעבודות תשתית. כבר חצי שנה אני גר בפרויקט ולא זז שום דבר. לאנשים הראו תמונות עם גינות ומזרקות ובפועל אנחנו חיים בתוך אתר בנייה, בלי התחשבות ב־250 דיירים שחלקם עם ילדים. לאורחים אין איפה לחנות, פועלים מסתובבים בשדות, אוכלים שם צהריים ומשאירים שם את הלכלוך שלהם. במסגרת העבודות משאירים בשטח הציבורי ברזלים ובורות ביוב פתוחים”.
אחת התלונות המרכזיות של הדיירים היא על הקמת צומת היציאה מהשכונה לכיוון נתיבי איילון. התושבים מספרים כי עבודות התשתית מתבצעות בשעות הלילה ומהוות מטרד רעש משמעותי. “אף אחד לא חשב שבניית הצומת תיקח כל כך הרבה זמן”, אומרת שוהם, “עובדים על הצומת בלילה. הדיירים סובלים מרעש חזק של מכונות ענק עם עוצמת רעש מטורפת שמרעידה את הבניינים”.
דייר אחר הוסיף: “בגלל שבשטח הציבורי שמסביב לבניינים יש מסמרים ופסולת בניין אחרת, נאלצתי להחליף שני גלגלים בגלל תקרים שנגרמו לי. פרט לכך, כמות האבק שיש בתוך הדירות שלנו עצומה. אנחנו נאלצים לנקות את הבית מדי יום בגלל כמויות האבק הגדולות שמצטברות. ושלא לדבר על כך שאנחנו גם נאלצים למעשה לנשום אותו".
כמה תושבים מספרים שבחצי השנה האחרונה הם פנו למוקד העירוני כדי לקבל מענה על התקדמות הפיתוח הסביבתי במסגרת הפרויקט, וכן התלוננו על היעדר מקומות חניה מוסדרים, מדרכות שטרם נבנו, מחסור בתאורה מסודרת וכאמור מטרדי רעש ולכלוך. “בכל פעם נותנים לנו מועד חדש שבו דברים יהיו מוכנים ובפועל שום דבר לא קורה”, אומר קמחי, “אנחנו מסתכלים על אותו נוף כל הזמן. הפיתוח הסביבתי לא מתקדם בקצב הרצוי”.

הפארק בפרויקט. צילום שחר קהלני

הפארק בפרויקט. צילום שחר קהלני

מהחברה הכלכלית לפיתוח הרצליה, האחראית על פיתוח השטחים הציבוריים בפרויקט, נמסר בתגובה: "לגבי ה‏עבודות בצומת, אכן בשל אופי העבודות וההיתרים שניתנו לנו העבודות מחוייבות להתבצע בלילה. הצפי לסיום הוא סוף חודש אוגוסט. לגבי ניקיון השדות, כתוצאה מרוחות באזור, השדות מתלכלכים מכל אתרי הבניה במתחם. הקבלן יעשה מבצע ניקיון של השדות הדרומיים עד סוף השבוע הבא מקסימום. לגבי החניות, ברחוב גדעון האוזנר ייפתחו חניות תוך חודש וחצי מהיום. חניות נוספות בצד המערבי ברחוב יצחק שמיר ייפתחו בסוף ספטמבר".
מאפריקה ישראל נמסר בתגובה: “מטבען של שכונות חדשות בהתהוות, תהליכי עבודות התשתית הציבורית באזור, עליהן אמונה הרשות המקומית, אורכות זמן עד לבשלותן המלאה ודיירי הפרויקט ידעו היטב כי מדובר בשכונה בהקמה ובהתהוות על כל המשתמע מכך. יתרה מזו, בשכונה פועלים יזמים נוספים שטרם השלימו את הקמתם של הפרויקטים הנבנים על ידם ויכול שאלו גורמים למטרדי רעש ולכלוך להם טוענים הדיירים. סביוני גליל ים הינו פרויקט הדגל של דיור להשכרה ארוכת טווח ונחשב לאחד הפרויקטים המוצלחים. מדובר בפרויקט הראשון בישראל שהוקם בתקופת שיא של פחות משנתיים, באופן איכותי ובאמצעות צוותים מקצועיים ומיומנים. בפרויקט נמצאים צוותים מטעם הקבלן המבצע שישה ימים ימים בשבוע, וכל עניין המועלה על ידי מי מהדיירים מטופל על הצד הטוב ביותר. בניגוד למשתמע מתיאור הדברים, דיירי הפרויקט שבעי רצון ומלאי תשבחות והטענות המועלות בכתבה מועלות על ידי קומץ דיירים בלבד. אנו תקווה שעבודות הפיתוח בשכונה והשלמת הפרויקטים הנוספים יסתיימו במהרה ולשביעות רצונם של כלל דיירי השכונה”.

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"צומת השרון כפר סבא"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר