סטייק ז'ונגלר
המצרכים:
300-400 גר' נתח עסיסי ושומני של אנטריקוט פרוס מעט עבה
100 גר' כבד אווז
2-3 שיני שום
רבע כוס שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
בצל
2-3 עגבניות קטנות
אופן ההכנה:
משרים את נתח הסטייק בשמן זית ביחד עם שיני השום הקלופות למשך 3 שעות (במקרר). צולים על גריל פחם אמיתי למשך 2-דקות, מכל צד בלי להפוך באמצע. מפזרים במהלך הצלייה פלפל שחור גרוס ומלח גס לפי הטעם. תוך כדי לוקחים נתח פרוסה של כבד אווז וצולים בו זמנית באותו תיבול של מלח פלפל לרמת עשייה מדיום. מגישים בליווי בצלים ועגבניות על האש כאשר נתח האווז שוכב על הסטייק.
באדיבות מסעדת הבשרים ‘’אחלה’’ – יוחנן הסנדלר 19, א.ת תעשיה כפר סבא, אבשלום גיסין 9, פתח תקוה. מבצע עצמאות ממשיך בכל מסעדות רשת אחלה: הפנינג לחיילי צה"ל ולכוחות הביטחון במדים בלבד – אוכלים ושותים בחינם לאפה + שתיה.
סטייק פורטבלו על האש
המצרכים:
6 פטריות פורטבלו גדולות (ללא הרגל)
2 שיני שום כתושות
מעט שמן זית
רוטב טריאקי
עלי טימין/קורנית
מעט פלפל שאטה גרוס (פלפל אדום יבש וחריף)
מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים בקערה, מורחים היטב את הפטריות ומשרים במרינדה לחצי שעה. מניחים על רשת המנגל החמה וצולים את הפטריות כ-3-4 דקות מכל צד.
באדיבות רויטל אדמוני – דרך החושים, אשר פיתחה את תוכנית שיעורי החינוך התזונתי "אוכלים בריא" עבור משרד החינוך.
רולדה שייטל
המצרכים:
250 גר' שומן טלה טחון
500 גר' בשר טחון
2 ק’’ג שייטל
עלי מנגולד
כף כמון
כפית קינמון
כפית צ'ילי חריף גרוס
כף עלי טימין
אופן ההכנה:
פורסים דק את השייטל ודופקים דק (כמו שניצל) בין 2 חתיכות ניילון. מערבבים את הבשר הטחון, את השומן ואת התבלינים. טועמים ומתקנים תיבול. על קרש חיתוך פותחים ניילון נצמד ומניחים עליו את השייטל הפרוס. מעליו מניחים דף של מנגולד ושכבה של תערובת הבשר הטחון. מגלגלים את הרולדה חזק ועוטפים היטב בניילון נצמד (עד שמרגישים שהכל צמוד וקשה בתוך הניילון). מניחים לשעה עד לילה במקרר לנוח. פותחים ופורסים לרוחב ומניחים על גריל פחמים לכשתי דקות מכל צד.
באדיבות לירן בלו המקדש כפר סבא.
ירקות במשרה על הגריל
המצרכים למשרה:
כוס רוטב צ'ילי מתוק
חצי כוס שמן זית
חצי כוס מיץ לימון
2 שיני שום כתושות
כפית ג'ינג'ר מגורר
המצרכים לירקות:
בצלים יבשים קלופים, חתוכים לפלחים – משאירים מחובר את צד השורש
ראשים של בצל ירוק
פלפלים אדומים וצהובים מתוקים, מחולקים לרבעים
עגבניות תמר רגילות, לא שרי תמר, חתוכות לרבעים לאורך
פטריות שמפיניון גדולות, חצויות
פטריות פורטבלה חתוכות לרבעים
קישואים חתוכים לאצבעות גסות
זוקיני פרוסים פרוסות עבות
פרחי כרובית קטנים (או פרחי כרובית בינוניים מטוגנים מראש)
גזר או בטטה חתוכים לאצבעות גסות, אחרי אידוי
אופן ההכנה:
בקערת נירוסטה גדולה מערבבים את חומרי המשרה. אפשר לטחון בממחה, ואפשר פשוט לערבב ביחד. השיטה הכי נוחה היא להניח את הקערה על כיסא ליד משטח העבודה, לחתוך ולהפיל פנימה את הירקות. מדי פעם מערבבים בעדינות על ידי הקפצת הקערה עצמה. כשכל הירקות בקערה, מכסים בניילון נצמד. קולים על האש כמה שנכנס בגריל ומעבירים לצלחת הגשה גדולה.
באדיבות צחי בוקששתר, רשת הבלאק בורגר, קניון ג’י כפר סבא, סינמה סיטי גלילות, הסיבים 18 פתח תקוה
נתחי אנטריקוט צלויים על פיתה בעבודת יד
המצרכים לפיתה:
500 גר' קמח מנופה
חצי כפית מלח
40 גר' שמרים יבשים
חצי כפית סוכר
מים פושרים על פי הצורך
המצרכים לנתחי האנטריקוט:
2 נתחים של אנטריקוט 250 גר' כל אחד
1 בצל חתוך לפרוסות דקות
1 שן שום קצוצה
רבע צרור פטרוזיליה קצוצה דק
2 בצל ירוק שלם
1 כפית כמון טחון טרי
פלפל שחור טחון טרי
10 כפות שמן זית להקפצה
4 כפות שמן זית למריחת האנטרקוט
מלח
הכנת הפיתה:
מניחים את הקמח בקערה ויוצרים גומה במרכז. בגומה מניחים את השמרים, רבע כוס מים פושרים וסוכר ומערבבים את הנוזלים בעדינות. אחרי 5 דקות מוסיפים מלח ומערבבים עם הקמח. מוסיפים מים בהדרגה (בערך כוס מים) ולשים עד לקבלת בצק אחיד והומוגני. נותנים לבצק לנוח 20 דקות במקום חמים, לאחר מכן לשים שוב, ומניחים ל-10 דקות מנוחה נוספות. בינתיים מחממים על הגז ווק. כאשר הווק הפוך והצד הקמור מונח כלפי מעלה. מחלקים את הבצק לעיגולים קטנים (במשקל 30 גרם כל אחד) ופותחים עם הידיים או במערוך על משטח מקומח. אופים את הפיתות על הווק הלוהט למשך דקה עד להזהבה.
הכנת הסטייק:
מתבלים את נתחי האנטרקוט במלח ופלפל וארבע כפות שמן זית וצולים בגריל או מחבת פסים כשלוש דקות מכל צד, מוציאים ומניחים בצד. מחממים מחבת עם 10 כפות שמן זית ומוסיפים בצל מטגנים כ-2 דקות עד אשר הבצל הופך זהוב מוסיפים שום ומטגנים עוד כדקה. חותכים את האנטרקוט לרצועות ומוסיפים אל המחבת ומייד מוסיפים את התבלינים: כמון, מלח, פלפל ופטרוזיליה קצוצה. מקפיצים למשך כ-30 שניות בלבד כדי שהבשר לא יתבשל יתר על המידה . את נתחי האנטרקוט מניחים על גבי הפיתה ומגישים. מקשטים בבצל ירוק שצלינו על גריל או במחבת. מומלץ לאכול במידת עשייה מדיום.
באדיבות השף צ’רלי פדידה, קייטרינג צ’רלי ארט
פטרייה על האש
ברור שפורטבלו!!