גיא בורדה
"ממש לא, אין מצב. אני לא אוהב את הבלגן הזה, בטח לא כשפותחים משהו חדש וכל עם ישראל יהיה שם. אני מעדיף לחכות כמה שבועות ואז בהחלט אקפוץ לשם עם משפחתי. אשמח למצוא לי ולבנות שלי נעלי ספורט מגניבות במחירים אטרקטיביים". (בורדה הוא נהג וחובש במד"א ומנהל קבוצת הפייסבוק פאפות כפר סבא).
אמיר כהנא
"במשך שנים אני קונה בדקתלון, אבל לא בארץ. לא רק בדקתלון, גם באלברט היין ובעוד רשתות גדולות וקטנות בהולנד. אשתי הולנדית, ויוצא לי להיות שם לפעמים, וזה גרם לי להבין עוד יותר כמה עלות המחייה פה גבוהה. גבינת קממבר שבסופר במרכז אמסטרדם עולה יורו אחד, עולה פה בארץ 30 שקלים. מחיר ליטר חלב, שבארץ נמצא בפיקוח, הוא חמישה שקלים. בהולנד במחיר הזה קונים שני ליטרים. דקתלון הם הנורמלים. צריך כמה שיותר דקתלון בארץ". (כהנא הוא הבעלים של חוגי הכדורסל לילדים ומבוגרים "כדורסל באהבה").
אירית מרק
"זה זול. זה שווה. אבל לא הייתי עומדת בתור אף לא דקה אחת. התורים הענקיים האלו לכשעצמם מוציאים ממני את חדוות הקניה. אני מעדיפה לשלם עוד כמה גרושים ולא לעמוד שלוש שעות בתור או לחפש במשך שלוש שעות מוכר שיעזור לי. אנשים מתלהבים מכותרות בומבסטיות של החברות האלו, והתורים האלה גם מניעים לקוחות המחפשים זול. אני למדתי שהזול הזה בסוף לא משתלם. עדיף לשלם עוד כמה שקלים ולקנות בלי לחץ". (מרק היא עיתונאית ופעילה חברתית תושבת כפר סבא).
הלן שי
"קודם כל וידוי: יש לי פחד קהל המונים. לכן לא עמדתי בתורים הארוכים כשהגיעו לארץ מותגי האופנה הבינלאומיים, וגם לא בתור לרשת הספורט החדשה או להשקה של אייפון חדש. כמי שעוסקת ביחסי ציבור ידוע שזהו טריגר לעוד קהלים להגיע לפתיחה, וליצור באזז תקשורתי. לעיתים המראות הם של דחיפות וצעקות והישראלי המכוער מתגלה בשיאו. כך גם ברשת הספורט החדשה שהתרוקנה תוך שבוע מתכולתה ונאלצה לסגור כדי למלא את המדפים. אני יכולה להבין כשיש הצטופפות קהל במופע בינלאומי של אמן בפארק, קשה לי להזדהות עם צרכנים נדחפים בתור. (שי היא בעלת משרד יחסי ציבור ופעילה בהתנדבות במועצות נשים כפר סבא ורעננה).
דב עילם
"לא הייתי עומד בתור הענק בדקתלון כדי לרכוש מוצרי ספורט. מה בוער? אם אזדקק למוצרים המשווקים על ידי דקתלון אמתין בסבלנות. שום דבר לא נגמר, שום דבר לא יברח ושום דבר לא יחסר. בטוחני שבמוקדם או במאוחר אפשר יהיה לקנות ללא תור וללא לחץ את כל המוצרים המשווקים על ידי החברה. בפעם האחרונה שעמדתי בתור ענק ליד חנות היה בילדותי, אחרי הקמת המדינה, כאשר היה מחסור במזון בישראל ומי שלא עמד בתור ארוך נשאר ללא מזון או נאלץ להסתפק במזון חילופי. היום אין צורך להמתין בתורים ארוכים בחנות". (עילם הוא אמרגן).
תגובות