45 אחוז מתלמידי כפר סבא שהשתתפו במחקר שערכה השנה עמותת אור ירוק, הודו כי נהגו לפחות פעם אחת ברכב או באופנוע ללא רישיון. את המחקר ערכה העמותה בשכבות כיתה י"א בבתי ספר ברחבי הארץ ואספה את הממצאים החל מה-1 בספטמבר 2016 ועד סוף שנת הלימודים האחרונה. המחקר כלל כ-50 אלף תלמידים שהשתפו בתכנית "סינמה דרייב" שמפעילה העמותה בשיתוף משרד החינוך. מדובר בתוכנית שמעודדת נסיעה בטוחה בכביש באמצעות סדנה חוויתית וצפייה בסרטונים עם משקפי תלת מימד, ומסבירה בין היתר גם על השלכות שתיית אלכוהול על הנהיגה.
בכפר סבא השתתפו 901 תלמידים ממספר בתי ספר בכפר סבא בתכנית, 51 אחוז מהם בנים, 49 אחוז בנות. המחקר נערך פעמיים, אחת לפני התוכנית ואחת אחריה על מנת לבדוק את האפקטיביות שלה על בני הנוער. מ-ממצאי המחקר, עולה כי 33 אחוז מהנשאלים בכפר סבא טענו כי זה לא מסוכן בכלל לנהוג ללא רישיון או אם נוהגים בזהירות בכבישים צדדיים. לאחר התוכנית, 33% מאלו שהיו "בקבוצת הסיכון" (אלו שטענו כי זה לא מסוכן או לא היו חד משמעיים) שינו את דעתם לחיוב.
51 אחוז מבני הנוער טענו כי קיים סיכוי שינהגו הביתה לאחר שתיית שליש בירה או מנת אלכוהול אחרת. לאחר שנחשפו לתוכנית 37% מקבוצת הסיכון שינו את דעתם. 51% מבני הנוער לא פסלו כי יחזרו הביתה עם חבר ששתה חצי ליטר בירה (11% מהם אף טענו כי חצי ליטר בירה לא משפיעה). לאחר שנחשפו לתכנית חל שינוי של 10% בקבוצת הסיכון.
בנוסף לכך, 33% מבני הנוער בעיר שהשתתפו במחקר חושבים שלסמס בנהיגה זה "לא תמיד מסוכן", ו- 9% מבני הנוער אף טוענים כי זה לא מסוכן אם הנהג מנוסה לנוהג לאט. לאחר שנחשפו לתכנית חל שינוי של 37% בקבוצת הסיכון.
51% מבני הנוער טענו כי לא יעמדו על כך שחבר שנוהג במהירות מופרזת יאט את הרכב (17% טענו כי אין מצב שיגידו משהו בגלל שזו "פאדיחה"). לאחר שנחשפו לתכנית חל שינוי של 33% בקבוצת הסיכון.
26% מבני הנוער שהשתתפו במחקר לא חושבים שחשוב מאוד לחגור חגורת בטיחות במושב האחורי בכל מצב (5% טענו כי חשוב לחגור רק בנסיעות מחוץ לעיר). לאחר שנחשפו לתכנית חל שינוי של 39% בקבוצת הסיכון.
עוד נתון שעלה מהמחקר, הוא ש- 40% מהנשאלים בכפר סבא חושבים שלבנות יש יכולת להשפיע לטובה על נהיגת הבנים.
תגובות